woensdag 8 augustus 2012

Wat zie je als je er op uit gaat.


Eerst nog even hoe de grote tafel benut wordt, als een groep tuinkijkers koffie drinkt.
Heel gezellig dit was een groep uit Marum.


Deze zes dames kwamen helemaal uit Bergen op Zoom, die waren een midweek in Drenthe tuinen kijken.Afgelopen zondag o.a. naar het Arboretum Boort Bulten bij De Lutte geweest en daar zagen we deze Kastanjestruik heel bijzonder het is de kleinbloemige Paardekastanje.
Prachtig om te zien.Kasteel Singraven bij Denekamp , heerlijk in het park gewandeld, dat kon deze keer meestal is het gesloten. In de tuin bloeiden hele mooie Dahlía's.
Vanmorgen met de hond gewandeld bij ons voor het huis in het waterwingebied.Wat in de natuur groeid is ook erg mooi.


Lever of Koninginnekruid alleen de vlinders ontbreken, normaal zitten er heel veel op maar de zomer is te koud en te nat maar misschien maakt een mooie herfst het nog goed.


 


Kleine Berenklauw.


Grote Pimpernel.Wilde Peen altijd met een heel donkerrood bloemetje in het midden.Grote Ratelaar parasiteerd op gras waar deze groeit verdwijnd het gras.
Zeepkruid ruikt lekker en een mooi roze kleurtje.
Nog veel meer soorten zie je daar, een andere keer dan maar anders word het een hele lange blog.
Volgende keer eerst weer tuin.4 opmerkingen:

 1. Ja overal zijn mooie bloemen en planten te vinden, in jullie eigen tuin natuurlijk, zoals steeds meer mensen ontdekken...
  Maar ook in andermans tui zijn mooie dingen te ontdekken. Je had al verteld over de Kastanjestruik, maar wat een bijzondere bloei heeft die, heel mooi.
  En ja wandelen in de natuur is ook heerlijk met al die planten en kruiden.
  Een mooi weetje over de Wilde Peen met het donkere bloempje in het midden, dat wist ik niet, maar daar ga ik natuurlijk eens even naar op zoek om dat met eigen ogen te zien!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan dezelfde koffietafel heb ik ook al zitten koffiedrinken met m'n tuinclubleden. De foto v.d. kleine kastanje is heel fraai. geniet nog de komende dagen want het wordt weer tuinweer!. groetjes, Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor die tuinvisite. Wellicht komen we met onze tuinclub ook eens die kant op.
  Wat heerlijk is het toch om een hond te hebben hè, dan zie je je eigen omgeving toch het best. Ik kan er ook altijd zo van geniet.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanuit Bergen (Noorwegen) hadden we het berichtje al even bekeken en zagen daar het kontje of kopje van onze Troy. Ja, die loopt als hij kan graag dor het beeld. Gezellig zo in de tuin, die grote tafel. Ik kom snel weer even langs een kijkje nemen wat er groeit en bloeit.
  Groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen