woensdag 10 oktober 2012

Grote krans van gesnoeide Clematis.

 
 
 
Gisteren Clematis Vitalba ( of zoals wij hem noemen wilde Clematis groeit in een zomer 10 meter ) uit de rode Meidoorn getrokken. Je zag de boom bijna niet meer en dat lijkt ons niet zo goed voor de boom.
En dan kun je het weggooien maar meestal vindt ik dat zonde. Dus de boel maar netjes op elkaar gelegd en een hele grote krans van gedraaid, met een doorsnee 1.15 m.
Dan een plekje zoeken waar je zo iets kwijt kunt.Tegen een boom en dan vast zetten leek ons het beste.
 


 
Wat oude rommeltjes en bessen bij mekaar gezocht en de boel opgefleurd.
 

De klompjes zijn nog van mijn ouders, die hebben ze ooit van een jongen uit Den haag gekregen die als evacuee in de oorlog bij ons geweest is.
 
 
Een oude stalring waarmee de koeien vast aan de stalpaal zaten.
 

Oude sleutels ook altijd mooi.
 


Terracottapotjes.
 
 
Tot slot een strik van een aardappelzak en de Krans is klaar.
 
Nog even een paar foto's uit de tuin.
 
 
Mand met eenjarigen nog steeds mooi.
  
De potjes heb ik gekocht bij Action een groot waxine licht er in en appeltjes kost weinig maar geeft als het schemerd veel sfeer.
 
 
 
Nog even een echte aanrader voor de tuin is Solidago Rugosa Fireworks woekert niet en begint nu net volop te bloeien. De stelen delen zich aan het eind net vuurwerk.
 
 
Tot het volgende blog groetjes.6 opmerkingen:

 1. Goed idee om van de Clematis vitalba een krans te maken, bij mij overwoekert deze een Viburnum. En die Solidago rugosa Fireworks heb ik nog niet eerder gezien. Schrijf hem gelijk op want dat lijkt me wel wat.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die is leuk, die krans. En die klompjes, waar heb je die al die tijd verstopt, die kende ik helemaal nog niet? mooi blogje weer, echt een herfstsfeertje.
  Groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Solidago Fireworks ken ik niet,erg mooi! en de eenjarigen in pot... de Diascia is een topper! De krans is heel mooi gemaakt, maar komt niet goed tot z'n recht in deze "drukke omgeving". groetjes, Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk hoe verschillend mensen over dingen kunnen denken; ik vind het juist heel leuk
  de plek waar je de krans een plaatsje hebt gegeven met alle leuke oude dingetjes
  er omheen.
  En wat een prachtige solidago-soort en extra leuk om zo'n lekkere uitbundige plant zo laat in het seizoen in bloei te hebben.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtig, zo'n mooie krans. Het is ook echt jammer om het hout weg te doen. Ik kan me voorstellen dat je de klompjes koestert, ze staan wel heel mooi in het hoekje.
  Die Solidagoplant lijkt mij wel iets voor in mijn tuin. Ik vind het mooi als er zo laat in het seizoen nog iets bloeit en deze gele bloemen fleuren de boel mooi op!

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waauw, wat een fantasie heb jij om je tuin op te vrolijken. pas op dat je geen last krijgt van boktor in en rondom het huis. dit zou echt zonde zijn !

  BeantwoordenVerwijderen