zaterdag 28 december 2013

Oliebollen.

 
 
 
Dit hopen we nog te krijgen deze winter.
 
Recept van oliebollen naturel.
Hier vinden ze met dit recept het allerlekkerst.
 
per 500 gr gewone tarwebloem geen kristal bloem.
500 gr bloem
2 dl melk
2 dl licht bier
25 gr gist
1 theelepel zout
2 eetlepels suiker.
2 eieren.
Doe het meel in een hoge kom of emmer i. v. m. het rijzen.
Roer het zout er door en maak in het midden een kuiltje
doe daar de suiker in, maak de melk lauw en los de gist op in de melk
De eieren, de melk met de opgeloste gist
  in het kuiltje doen.
Zet de mixer in het kuiltje en klop dit met een randje bloemen en voeg het bier toe.
klop nu het geheel tot een dik beslag.
Ga het met een houten lepel nog even extra beslaan ongeveer 5 min.
            Laat het 2 uur rijzen op een matig warme plaats.
Het beslag neer slaan voor het bakken.
Wij bakken de bollen in zonnebloem olie laat het niet te heet worden.
Ze moeten direct los laten van de bodem dan is het goed.
Keer ze nog een keer tot dat ze matig bruin zijn en bestrooi ze met poedersuiker.
 
Zelf doe ik altijd 4 pond in een keer, gaat heel goed doe dan alles maal 4 in een grote emmer.
 
Succes en een goede jaarwisseling.
 



1 opmerking:

  1. Zo hoort het eigenlijk wel, zelfgemaakte oliebollen, lekker!
    En o wat heb ik ook een zin in die witte wereld bedekt met poedersuiker,
    hopelijk krijgen we nog wat van dat mooie winterse weer.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen