Het loopt weer tegen kerst.
Dan is het weer tijd, om knieperdies te bakken. De kleinkinderen vragen al weken. '' Wanneer gaat Opa weer bakken.
Zodoende zit ik geregeld op de hobby zolder te bakken, om aan de vraag te voldoen.
En verzorg het helemaal, van het deeg, tot en met het bakken.
Recept
250 gr. witte basterd suiker, 2 zakjes vanille suiker, 250 gr.half zachte margarine [ liefst Zeeuws meisje ]
dit eerst goed mixen dan 2 eieren toevoegen en weer mixen dan 500 gr. patentbloem toevoegen en met de
kneed haken stevig deeg van maken.
klare deeg in 2 of 3 rollen op een bord, een nacht in de koelkast bewaren.
Daarna balletjes draaien en bakken maar niet te heet ong. stand 2
Dit is het eind resultaat.
Veel succes tot de volgende keer.
Dank je wel (o)pa, ze zijn weer lekker dit jaar!
BeantwoordenVerwijderenGa zo door en op naar de Joskoeken.
Groeten,
Paul, Hannie en Duncan
Ha, leuk Knieperties!
BeantwoordenVerwijderenIk weet hoe lekker ze smaken...
En nu zie ik ook eens hoe ze worden gebakken en het recept erbij, dat is helemaal geweldig.
Natuurkieker Coby
Oh, heerlijk: knieperties!
BeantwoordenVerwijderenIk kom nog een keer bij je in de leer want dit is een traditie die in ere gehouden moet worden.
Ik ben ook gelijk maar even volger geworden. Leuk om zo een kijkje in jullie tuin en bij de decoraties te kunnen nemen!
lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn